Spin-off: Roman Nieuweboer

Aansluitend aan een Flevolab talentontwikkelingstraject kan een (mogelijk)maker, indien gewenst, doorstromen naar het spin-off-traject dat opgericht is ter ondersteuning van initiatieven of co-creaties die voortkomen uit de Flevolab-werkplaatsen Nieuwe makers en Cultureel ondernemerschap. Zo bevordert Flevolab dat concepten uit de talentontwikkelingsprojecten een vervolg krijgen, uitgevoerd worden en landen in de provincie.

Een van de makers die doorgestroomd is naar de spin-off fase van de werkplaats Nieuwe makers is Roman Nieuweboer.

Roman is beeldend- en performancekunstenaar. Zijn werk wordt gevoed door een onderliggend verlangen naar spanning en durf. Hij doet stunts, maakt uitdagende constructies en creëert absurde situaties met het publiek. Zijn onbezonnen houding staat tegenover het gevaar, waardoor er een contradictie ontstaat tussen de serieusheid van het werk en Romans lichte kijk hierop.

‘Under and Over’ is een performatieve installatie waarmee Roman onder en over een vijf meter lange tafel kruipt, zweeft en zwaait. Door een tegengewicht en de metalen constructie onder de tafel is Roman in staat om gewichtloos rond te zwaaien in deze acrobatische performance.

De werkplaats Nieuwe makers wordt gecoördineerd door Flevolab partner 2turvenhoog.