Terugblik op de Land Art Lives Editie van de Flevolab Tour

Op 11 juli was er een speciale editie van de Flevolab Tour – de Land Art Lives Editie!

Deze unieke tour was een samenwerking tussen Flevolab, Land Art Lives en Kunstmuseum M. Land Art Lives is een internationaal programma en online platform dat zich richt op de diverse manifestaties van land art in het verleden, het heden en de toekomst.

Met de bus reden we naar locaties rondom Lelystad waar een bijzondere artistieke ingreep is gedaan en plekken die wellicht vragen om een interventie vanuit de kunst. De tour eindigde bij de feestelijke opening van ‘De Baan – Oefening in Optimisme’, een tentoonstelling van kunstenaar Sachi Miyachi in Kunstmuseum M. in Almere.

Land Art Lives
Deze Flevolab Tour was onderdeel van het voorprogramma van Land Art Lives, een internationale conferentie over de toekomst van land art in in Flevoland, Nederland en de rest van de wereld. Land Art Lives is een initiatief van Kunstmuseum M., in nauwe samenwerking met Land Art Flevoland. Resultaten van deze Flevolab Tour, en van de andere voorbereidende activiteiten, komen samen op de conferentie op 3 oktober 2024 in Lelystad. Diverse internationale sprekers staan op het programma waaronder wie Humberto Moro van de Dia Art Foundation, Britta Peters van Urbane Künste Ruhr en Lisa Le Feuvre van de Holt/Smithson Foundation

Op het nieuwe platform voor land art, landartlives.nl, staat het hele programma van Land Art Lives, de eerste verslagen van activiteiten en blogs over een reis naar land art in de Verenigde Staten. Op de website kun je ook een ticket voor de conferentie bestellen. Als deelnemer aan de Flevotour krijg je €10,- korting. Gebruik bij het bestellen van je ticket de code ANGELS. Deze is tot eind augustus geldig.

Download hier het programma boekje van de Flevolab Tour.

De Flevolab Tour wordt gecoördineerd door Flevolab partner StrandLAB Almere.